Пропустити навігацію

Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферу

Основи пенсійного законодавства та переваги користування веб-порталом Пенсійного фонду України розповіли черкаські пенсійники на лекції для викладачів бізнес-коледжу.

Зміни, які стосуються збільшення тривалості страхового стажу, необхідного для визначення права на пенсію, складники пенсії та закони, за якими її призначають, окреслила начальник відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян головного управління Фонду в області Тетяна Розпутня. Також вона поінформувала про умови врахування до страхового стажу періодів навчання, служби в армії, відпустки для догляду дитини до досягнення нею трирічного віку. Акцентувала, що на розмір пенсії впливає не лише тривалість страхового стажу, а й розмір заробітної плати.

Переваги користування веб-порталом Пенсійного фонду України, новими електронними сервісами – послугами смс-інформування та отримання довідок із QR-кодом охарактеризувала начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Тетяна Хилик. Фахівець Фонду наголосила, що нові сервіси мають два основні «плюси»: доступність і дистанційність. Доступність означає, що цими послугами може користуватися кожен, у кого є інтернет. Дистанційність передбачає отримання необхідної інформації без обов’язкового звернення до сервісних центрів Фонду.

Фахівці Фонду продемонстрували відеоінструкції про те, як зареєструватися на веб-порталі Пенсійного фонду України, скористатися сервісами смс-інформування та отримання довідок із QR-кодом, відповіли на запитання викладачів щодо особливостей виходу на пенсію за вислугу років та за віком.

DSC 0644 1 - Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферуDSC 0670 3 - Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферуDSC 0658 2 - Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферуDSC 0687 5 - Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферуDSC 0680 4 - Фахівці Фонду розповіли викладачам Черкаського бізнес-коледжу лекцію про пенсійну сферу

background Layer 1