Пропустити навігацію

Про липневий перерахунок пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Пенсійники Черкащини продовжують активну інформаційно-розяснювальну роботу серед населення області щодо перерахунку пенсії з першого липня 2019 року.

Фахівці Звенигородського сервісного центру поспілкувалися з громадянами, які ціною власного здоров’я боролися з наслідками аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Головною темою зустрічі стало обговорення пенсійного забезпечення громадян із числа учасників-ліквідаторів аварії.

Начальник відділу обслуговування громадян Леся Пона поінформувала присутніх про основні зміни в законодавстві для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, розповіла про перерахунок пенсії з 1 липня 2019 року в зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Присутні дізналися, що за бажанням військовослужбовців, зокрема військовозобов’язаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби і внаслідок цього стали особами з інвалідністю пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

Начальник Кам’янського відділу обслуговування громадян  Олександр Ціперко та начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій Тетяна Голованенко також зустрілися із активом громадської організації чорнобильців району.

Під час зустрічі обговорили останні зміни в пенсійному законодавстві. В ході діалогу особливу увагу звернули на питання підвищення пенсійних виплат особам, які постраждали від Чорнобильської катастрофи. Розглянули приклади підвищення пенсійних виплат, пояснили, що зазначеній категорії громадян перерахунок пенсії проводився в індивідуальному порядку.

Довідково: на Черкащині обліковується 406 680 пенсіонерів всіх категорій, із них 44 759 осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» із 1 липня 2019 року проведено перерахунок пенсійних виплат 1 075 інвалідам-чорнобильцям з числа військовозобовязаних, призваних на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань. Середній розмір підвищення становить 3 870,08 грн.

IMG 20190716 085907 - Про липневий перерахунок пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Foto 1 1 - Про липневий перерахунок пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

 

background Layer 1