Пропустити навігацію

На порядку денному –  офіційне працевлаштування

DSC0003 2    - На порядку денному -  офіційне працевлаштуванняШляхи активізації спільної роботи з виявлення фактів використання офіційно неоформлених працівників та результати роботи за I півріччя 2019 року обговорили в Черкаській обласній державній адміністрації під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

У засіданні робочої групи взяв участь заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово – економічного управління  головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області  Віталій Таран.

Фахівець Фонду в області поінформував, що головне управління щомісячно проводить моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю та інформує контролюючі органи про виявлені ознаки порушень.

Упродовж I півріччя 2019 року Управлінню Держпраці у Черкаській області надіслано інформацію по 560 страхувальниках щодо 5 799 застрахованих осіб, Головному управлінню Державної фіскальної служби у Черкаській області ― щодо 321 страхувальника по 624 застрахованих особах.

Загальна кількість застрахованих осіб в області, згідно зі звітами страхувальників за травень 2019 року ― 267 693 особи (на 8 294 особи більше ніж у травні 2018 року та на 3 843 особи більше ніж у січні поточного року).

Віталій Таран зазначив, що фахівцями Фонду в області проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання роботодавцями законодавства про оплату праці. Щомісяця близько 2 тис. страхувальників та понад 9 тис. застрахованих осіб, заробітна плата яких не досягає мінімального розміру, отримують електронною поштою інформаційні повідомлення з роз’ясненнями норм чинного законодавства щодо сплати внесків, пенсійних прав застрахованих осіб, відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю.

Довідково:

1 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

2 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

3 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

4 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

5 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

6 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

7 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

8 - На порядку денному -  офіційне працевлаштування

background Layer 1