Пропустити навігацію

Фахівці Фонду в Черкаській області провели зі студентами акцію на підтримку легальної заробітної плати

Інформаційну акцію «Молодь – за легальну заробітну плату!» провели фахівці головного управління разом зі студентами Черкаського державного бізнес-коледжу.

Представники Фонду пояснили студентам, що нелегальне працевлаштування обмежує соціальні гарантії працівників: права на відпустку, на оплату листа непрацездатності, отримання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, безробіттям, право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Молодь переконана, що про пенсію думати ще зарано. Однак фахівці Фонду наголосили, що час спливає швидко, а несплата єдиного соціального внеску призведе до мінімальної пенсії або її відсутності. Закликали уже зараз не позбавляти себе соціальних гарантій та відповідально ставитися до свого майбутнього.

Студенти переглянули відеоролики про нові електронні сервіси та можливості веб-порталу Пенсійного фонду України. Дізналися, що зможуть контролювати сплату роботодавцем страхових внесків у майбутньому.

Довідково. У Черкаській області з початку року проведено понад 90 зустрічей з учнівською молоддю та студентами, на яких були присутні більше, ніж 3,7 тисяч осіб. Фахівці головного управління переконані, що саме проведення таких акцій серед молоді, із можливістю безпосереднього спілкування, формує позитивне сприйняття офіційного працевлаштування. 

DSC 0705  - Фахівці Фонду в Черкаській області провели зі студентами акцію на підтримку легальної заробітної плати

background Layer 1