Пропустити навігацію

У Черкаській області відзначили Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права відбувся в області з 10 до 14 грудня. Фахівці головного управління Фонду в області підтримали правопросвітницьку ініціативу та провели інформаційні заходи, спрямовані на покращення обізнаності громадян у пенсійному законодавстві.

У Городищенському і Золотоніському районах відбулися правові семінари в районному центрі зайнятості. До заходу долучилися головні спеціалісти-юрисконсульти відділу представництва інтересів Фонду в судах та інших органах, прочитавши безробітним лекцію про захист прав людини. Акцентували, що кожен має право на офіційно оформлену працю, страховий стаж, пенсію та захист своїх прав у суді.

Інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО відбувся у центрі зайнятості на Кам’янщині. Головний спеціаліст Кам’янського відділу обслуговування громадян Віолетта Сокол надала присутнім роз’яснення про підготовку майбутніми військовими пенсіонерами необхідних документів для призначення пенсії та правову оцінку наявних документів, зміни до законів, за якими призначають пенсію для різних категорій громадян.

Старшокласникам Звенигородської загальноосвітньої школи I-III ступенів імені Тараса Шевченка про позови в адміністративному судочинстві розповів головний спеціаліст юридичної служби Олександр Настич. Представник Фонду провів лекцію учням щодо захисту прав людини через звернення до суду, розповів про основні визначення, строки, вимоги подання позовної заяви до суду, порядок та розгляд справи, прийняття рішення судом. Заступник начальника відділу обслуговування громадян Наталя Терещенко звернула увагу дітей, що важливо добре знати свої права та обов’язки, адже незнання не звільняє від відповідальності, а поінформованість перетворюється на силу, за допомогою якої можна захистити себе.

1 6 - У Черкаській області відзначили Всеукраїнський тиждень права

2 3 - У Черкаській області відзначили Всеукраїнський тиждень права

3 1 - У Черкаській області відзначили Всеукраїнський тиждень права

4 1 - У Черкаській області відзначили Всеукраїнський тиждень права

background Layer 1