Пропустити навігацію

Під час засідання колегії на Уманщині обговорили питання  легалізації заробітної плати та детінізації економіки

Про результати легалізації заробітної плати, детінізації економіки в Уманському районі та погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду йшлося під час колегії Уманської районної державної адміністрації.

Заступник начальника управління – начальник відділу призначення і перерахунку пенсій Фонду Анатолій Кузнець зазначив, що відповідальним та важливим напрямом роботи органів влади для захисту прав застрахованих осіб, збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду є легалізація заробітної плати та трудових відносин найманих працівників.

Представник Фонду поінформував, що позитивними результатами вжиття заходів щодо виявлення та реагування на виявлені ознаки тінізації заробітної плати є зростання фонду оплати праці, середнього розміру заробітної плати в районі та надходжень власних коштів до бюджету Фонду. Із початку року кількість застрахованих осіб зросла на 567 осіб, а кількість тих, кому заробітна плата нараховується менша, ніж законодавчо встановлений мінімальний розмір, зменшилася на 145 осіб. Темп росту власних надходжень до бюджету Фонду від платників Уманського району становить 107,5%. Пенсійний фонд також працює над зменшенням заборгованості з обов’язкових платежів. Після всіх вжитих заходів вдалося зменшити заборгованість платників району до початку року на 68,1%.

Анатолій Кузнець звернув увагу на необхідності активної інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання, найманих працівників району. Підкреслив, що робота фахівців Фонду над зменшенням заборгованості та наповненням бюджету триватиме і надалі.

1 8 - Під час засідання колегії на Уманщині обговорили питання  легалізації заробітної плати та детінізації економіки

background Layer 1