Пропустити навігацію

Як відбуватиметься перевипуск електронних пенсійних посвідчень

7 2 - Як відбуватиметься перевипуск електронних пенсійних посвідченьПенсіонери запитують у фахівців Пенсійного фонду, що робити з електронними пенсійними посвідченнями, оформлення яких розпочалося з 2016 року, а тепер термін їхньої дії спливає. Отримувачі пенсії можуть бути спокійними: посвідчення будуть перевипущені.

«Ощадбанк» спільно з Пенсійним фондом України започаткував автоматичний перевипуск електронних пенсійних посвідчень, термін дії яких спливає. Цей процес не потребує звернення особи до сервісного центру Фонду. Пенсіонера поінформують за допомогою смс, коли можна буде отримати нове електронне пенсійне посвідчення у відділенні банку, вказаному ним в заяві на оформлення первинного посвідчення.

Перевипуск електронного пенсійного посвідчення також можливий за умови особистого звернення власника до відділення банку, в якому відкритий рахунок для виплати пенсії.

Якщо ж пенсіонерові потрібно перевипустити електронне пенсійне посвідчення, тому що змінилися персональні дані, вид пенсії тощо, то таке переоформлення відбувається в загальному порядку за зверненням особи спочатку до банку (для знищення старого електронного пенсійного посвідчення), а потім – до сервісного центру Пенсійного фонду за місцем її перебування на обліку.

Під час отримання нового електронного пенсійного посвідчення старе банк вилучить та знищить відповідно  до чинних процедур.

Смс-інформування пенсіонерів, у яких закінчується термін дії електронного пенсійного посвідчення, про автоматичний перевипуск посвідчення, вже розпочалося.

Довідково. Нагадаємо, що електронне пенсійне посвідчення – це пенсійне посвідчення, поєднане з банківською карткою. Автоматичний перевипуск електронних пенсійних посвідчень проведено вже 1 645 громадянам області.

background Layer 1