Пропустити навігацію

«Е-пенсія» – призначення пенсії в «одне відвідування»

Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «одне відвідування» через вебпортал електронних послуг Фонду.

Сервіс призначення пенсії в «одне відвідування» є однією зі складових частин системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі («Е-ПЕНСІЯ»), що реалізується Пенсійним фондом України. Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян із Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Щоб призначити пенсію через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, потрібно:

– авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі за допомогою електронного цифрового підпису;

– у розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії» заповнити  заяву та завантажити пакет необхідних для призначення пенсії документів у сканованому вигляді;

– підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до Пенсійного фонду.

Результат обробки звернення можна переглянути в пункті особистого кабінету вебпорталу «Мої звернення».

Заповнити заяву на призначення пенсії можна лише один раз. Термін опрацювання документів органами Пенсійного фонду – 10 днів. Після прийняття рішення про призначення пенсії буде надіслано смс-повідомлення про необхідність особистого звернення до сервісного центру для ідентифікації особи та отримання пенсійного посвідчення.

Довідково. Послуга з дистанційної подачі документів працює з серпня. Протягом цього часу нею скористалося 17 осіб.

Загальна кількість пенсіонерів усіх категорій в області – 406 557 осіб. Упродовж 2019 року призначено пенсію 13 641 особі.

background Layer 1