Пропустити навігацію

На Смілянщині пенсійники продовжують роз’яснювати законодавство трудовим колективам району

Актуальні питання пенсійної сфери обговорила фахівець Смілянського сервісного центру з трудовими колективами Ротмістрівської сільської ради, будинку-інтернату та Балаклеївської сільської ради.

Провідні спеціалісти Смілянського сервісного центру Світлана Лошко та Тетяна Прилуцька поінформували про умови і механізм призначення пенсії, зміну її розміру у зв’язку з перерахунками з першого липня цього року. Акцентували, що на пенсійну виплату впливає розмір заробітної плати та тривалість страхового стажу. Дізнатися, чи зараховано період роботи до страхового стажу, можна за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Зареєстрованим користувачам відтепер буде доступна ще одна послуга – призначення пенсії в «одне відвідування», яка передбачає подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді. Впровадження такої системи дозволяє зменшити витрати часу, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Фахівці Фонду наприкінці зустрічей відповіли на запитання присутніх та надали кваліфіковані консультації з питань пенсійного забезпечення.

1 1 - На Смілянщині пенсійники продовжують роз’яснювати законодавство трудовим колективам району

2 1 - На Смілянщині пенсійники продовжують роз’яснювати законодавство трудовим колективам району

3 - На Смілянщині пенсійники продовжують роз’яснювати законодавство трудовим колективам району

background Layer 1