Пропустити навігацію

Фахівці Золотоніщини пояснили студентам, чому краще працевлаштовуватися офіційно

Наслідки нелегального працевлаштування розповіли фахівці Фонду на Золотоніщині студентам Золотоніського технікуму ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету.

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету Наталія Гуримська розповіла молоді, що страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, залежить від отримання офіційної заробітної плати. За легально працевлаштованих громадян роботодавець зобов’язаний сплачувати внески, завдяки чому період роботи зараховується до страхового стажу. Також звернула увагу, що навчання у вищих навчальних закладах та коледжах не зараховується до страхового стажу. Якщо ж студенти бажають, щоб цей період зараховувався, вони мають укласти договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та сплачувати внески за себе самостійно.

Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Ірина Козир розповіла, що зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України, можна контролювати сплату єдиного соціального внеску, адже інформація про це відображається в особистому кабінеті застрахованої особи.

1 11 - Фахівці Золотоніщини пояснили студентам, чому краще працевлаштовуватися офіційно

background Layer 1