Пропустити навігацію

Про призначення пенсії в «одне відвідування» – тимчасово непрацюючим Кам’янщини

Можливості вебпорталу електронних послуг Фонду презентував  начальник Камянського відділу обслуговування громадян Олександр Ціперко на семінарі для тимчасово безробітних району.

Учасники заходу дізналися про наслідки отримання зарплати «у конвертах», переваги офіційного працевлаштування, можливість здійснення доплати до мінімального страхового внеску та добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Олександр Ціперко акцентував, що контролювати сплату роботодавцем страхових внесків та зарахування періоду роботи до страхового стажу можна за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України. Особливу увагу звернув на  впровадження нової моделі звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик», яка створена для економії часу і комфорту майбутніх пенсіонерів. Однак аби скористатися новим сервісом, потрібно отримати електронний цифровий підпис через будь-який з центрів сертифікації ключів.

Довідково. У Камянському районі зареєстровано 3160 користувачів вебпорталом Фонду (3 124 фізичні особи і 36 юридичних осіб).

1  - Про призначення пенсії в «одне відвідування» – тимчасово непрацюючим Кам’янщини

background Layer 1