Пропустити навігацію

На Черкащині в облдержадміністрації обговорили підсумки роботи  щодо легалізації зарплати

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, відбулося сьогодні в прес-центрі Черкаської обласної державної адміністрації.

Фахівець головного управління з питань забезпечення наповнення бюджету Фонду Віталій Таран поінформував про здійснення моніторингу щодо запровадження мінімальної заробітної плати та вжиті заходи протягом 10 місяців 2018 року на підприємствах та установах області, зокрема в бюджетних установах. Він повідомив, що за даними звітів страхувальників області за жовтень цього року 4657 застрахованим особам нараховано заробітну плату менше мінімальної, що  47,7 %, менше, ніж за січень 2018 року, та на 11,1 %, менше ніж за грудень 2017 року. Більшість найманих працівників в області (64,1 %) отримують заробітну плату від 3723,01 грн. до 11 169,00 грн. Зростає загальна кількість застрахованих осіб в області: згідно зі звітами страхувальників за жовтень 2018 року, вона зросла на 18 598 осіб порівняно з січнем 2018 року і становить 270 884 особи.

За надісланими головним управлінням Фонду матеріалами управлінням Держпраці в області проведено перевірки 146 страхувальників, у 109 страхувальників по 2513 застрахованих особах виявлені порушення законодавства про працю.

Віталій Таран зазначив, що органи Фонду в області проводять широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію стосовно легалізації заробітної плати та дотримання законодавства про оплату праці. Усі члени робочої групи отримали інформаційні матеріали про стан моніторингу щодо запровадження мінімальної заробітної плати.

1 12 - На Черкащині в облдержадміністрації обговорили підсумки роботи  щодо легалізації зарплати

2 6 - На Черкащині в облдержадміністрації обговорили підсумки роботи  щодо легалізації зарплати

background Layer 1