Пропустити навігацію

Пенсійне забезпечення – «У фокусі подій» на Черкащині

Про новації пенсійної сфери поінформувала перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Анна Вовкогон у програмі «У фокусі подій» на телеканалі «Ільдана».

Фахівець зазначила, що всі зміни, запроваджені Пенсійним фондом, спрямовані на те, аби відповідати вимогам часу та зробити отримання послуг для пенсіонерів максимально комфортним. Саме для цього працює вебпортал електронних послуг Фонду.

Із серпня на ньому стала доступною нова послуга – призначення пенсії «в одне відвідування», отримати яку можна, авторизувавшись на вебпорталі за допомогою електронного цифрового підпису. Водночас Анна Вовкогон наголосила, що за допомогою смартфону неможливо нею скористатися, адже для призначення пенсії Пенсійному фонду необхідно переконатися, що саме ця людина звертається по таку послугу. Електронний цифровий підпис дає більш високий рівень захисту персональних даних. Із моменту презентації нової послуги вже 36 жителів області подали документи для призначення пенсії дистанційно. Ця цифра з часом збільшуватиметься, адже зростатиме кількість осіб передпенсійного віку, які є впевненими користувачами комп’ютером.

Представник Фонду також відповіла на запитання ведучої стосовно своєчасної виплати пенсії, перерахунків, які вже проведені та ще відбудуться цього року. Акцентувала, що розмір пенсійної виплати залежить не лише від економічної ситуації в країні чи законодавства, а й насамперед від самої людини. Про своє майбутнє потрібно дбати заздалегідь: влаштовуватися на роботу офіційно та відслідковувати, чи сплачує роботодавець внески і в якому розмірі. Офіційне працевлаштування має бути усвідомленим вибором, завдяки якому особа зможе користуватися соціальними гарантіями зараз та розраховувати на пенсійну виплату в майбутньому.

 

DSC 1040  - Пенсійне забезпечення – «У фокусі подій» на Черкащині

background Layer 1