Пропустити навігацію

На нараді в Черкасах йшлося про результати погашення заборгованості платників області

Результати спільних заходів, спрямованих на зменшення заборгованості на Черкащині, обговорили сьогодні фахівці Пенсійного фонду з представниками Головного управління Державної податкової служби та Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в області під час наради в головному управлінні Фонду в Черкаській області.

Заступник начальника головного управління Віталій Таран поінформував присутніх, що загальна заборгованість 447 боржників області зі сплати платежів до Пенсійного фонду на перше вересня становить 167 584,9 тис. грн. Із загальної суми заборгованості зі сплати платежів до Пенсійного фонду: 62,6% – це борги економічно-активних підприємств, 7,2 % – боржники, в яких відсутні активи для звернення стягнення, а 30,2% – борги підприємств у різних стадіях банкрутства.

За 8 місяців 2019 року зменшилися: недоїмка зі сплати страхових внесків попередніх періодів на 18,2 %, фінансові санкції – на 14,7 %, пеня – на 2,3 %, регреси – на 4,4 %, наукові пенсії – на 58,9 %.

Під час  наради обговорили також питання заборгованості зі сплати єдиного внеску в області. На виконанні в органах ДВС перебуває 55,4 % заборгованості економічно-активних боржників. Від заходів ДВС в рахунок погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску надійшло 8 517,1 тис. грн, або 8,5 % від суми, яка перебуває на виконанні в органах ДВС.

На Черкащині здійснюється аналіз боржників щодо наявності в них місця роботи, отримання пенсії, некоректних нарахувань. Інформація, наявна в базах даних Пенсійного фонду, активно використовується у роботі по скороченню заборгованості.

– Спільні дії органів державної влади сприяють ефективній роботі щодо погашення заборгованості. Згадане питання не втрачає актуальності, адже позитивні зміни в цьому напрямку означають, що бюджет Фонду наповнюватиметься, що сприятиме своєчасній виплаті пенсії пенсіонерам регіону, – зазначив Віталій Таран.

DSC 1097  - На нараді в Черкасах йшлося про результати погашення заборгованості платників області

background Layer 1