Пропустити навігацію

Про основні аспекти співпраці Пенсійного фонду та Управління Держпраці – на спільній нараді в Черкасах

Удосконалення порядку обміну інформацією про відомості, що містять ознаки порушень законодавства про працю, обговорили на спільній нараді фахівці головного управління Пенсійного фонду та Управління Держпраці у Черкаській області.

Заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Віталій Таран зазначив, що за вісім місяців поточного року Управлінню Держпраці у Черкаській області направлено інформацію по 710 страхувальниках щодо 7153 застрахованих осіб. Управлінням Держпраці у Черкаській області проведено перевірки 107 страхувальників за матеріалами головного управління Пенсійного фонду України в області, у 62 страхувальників по 3061 застрахованій особі виявлено порушення.

Під час наради йшлося про те, що з 14 травня цього року представники Держпраці втратили можливість здійснювати інспекційні відвідування за матеріалами органів Пенсійного фонду України. Як повідомила заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Марина Жаркова, Кабінетом Міністрів України постановою від 21.08.2019 № 823 «Деякі питання здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю» затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Нормативний документ набрав чинності, а отже, фахівці Держпраці знову мають можливість здійснювати інспекційні відвідування.

За результатами наради вирішили, що моніторинг відомостей з реєстру застрахованих осіб (для виявлення ознак порушення законодавства про працю та захисту прав найманих працівників) головним управлінням здійснюватиметься з урахуванням критеріїв, визначених цією постановою.

DSC 1117  - Про основні аспекти співпраці Пенсійного фонду та Управління Держпраці – на спільній нараді в Черкасах

 

background Layer 1