Пропустити навігацію

Новітні технології та сервіси Фонду презентували майбутнім працівникам соціальної сфери

Як користуватися вебпорталом Пенсійного фонду України та чому молоді вигідно працевлаштовуватися саме офіційно – про це розповіла студентам факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету заступник начальника управління – начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк.

Фахівець Фонду поінформувала про способи реєстрації на вебпорталі електронних послуг, його переваги та послуги, які можна отримати за допомогою сервісу. Наголосила студентам, що вебресурс є корисним для застрахованих осіб, роботодавців, майбутніх пенсіонерів та отримувачів пенсійних виплат. Застраховані особи можуть проконтролювати сплату роботодавцем страхових внесків, зарахування періоду роботи до страхового стажу, розмір своєї заробітної плати, зазначений у звітах роботодавців. Для роботодавців доступні функції формування довідок про трудовий і страховий стаж, отримання виписок із даними про стан розрахунків із Фондом, контролю надходження коштів та звітів щодо сум нарахованого єдиного внеску та інформація щодо виникнення заборгованості зі сплати. Майбутні пенсіонери можуть скористатися новою послугою призначення пенсії в «одне відвідування», що дозволяє людям подати всі необхідні документи з дому (не звертаючись до Фонду), навіть якщо вони перебувають за кордоном. Пенсіонери мають змогу переглянути дані своєї пенсійної справи, розміри пенсійної виплати, протокол її призначення.

Студентам продемонстрували також відеоролики соціальної реклами про переваги отримання легальної зарплати, можливості доплати до мінімального страхового внеску, інструкції з користування новими сервісами Фонду, зокрема, й призначення пенсії в «одне відвідування». Людмила Хижняк звернула увагу молоді, що студентам не менш важливо знати про ці сервіси, адже тоді вони зможуть будь-якої миті допомогти своїм батькам, дідусям та бабусям. Особливо зацікавив присутніх мобільний додаток вебпорталу, який презентувала представник Фонду. Молодь запитувала про функціонал додатку, а також як можна зареєструватися та отримати електронний цифровий підпис.

Довідково. У Черкаській області на вебпорталі Фонду зареєстровано 50 357 користувачів, із них 49 628 фізичних осіб і 729 юридичних осіб.

DSC 1142 1 - Новітні технології та сервіси Фонду презентували майбутнім працівникам соціальної сфери

DSC 1155 2 - Новітні технології та сервіси Фонду презентували майбутнім працівникам соціальної сфери

DSC 1159 3 - Новітні технології та сервіси Фонду презентували майбутнім працівникам соціальної сфери

DSC 1164 4 - Новітні технології та сервіси Фонду презентували майбутнім працівникам соціальної сфери

background Layer 1