Пропустити навігацію

Коли вам за 55: фахівець Фонду розповіла, що потрібно знати майбутнім пенсіонерам

100 3490  - Коли вам за 55: фахівець Фонду розповіла, що потрібно знати майбутнім пенсіонерамОсновні аспекти пенсійного законодавства окреслила на семінарі начальник управління обслуговування громадян головного управління Фонду в області Наталія Сергієнко.

Захід відвідало понад 30 майбутніх пенсіонерів, які перебувають на обліку в Черкаському міському центрі зайнятості. Представник Фонду розповіла про умови виходу на пенсію, складники та механізм призначення пенсійної виплати, потрібні для цього документи. Зазначила, що тривалість страхового стажу для виходу на пенсію щороку зростатиме і до 2028 року становитиме 35 років.

Під час заходу присутні дізналися про переваги користування вебпорталом електронних послуг Фонду, нову послугу призначення пенсії в «одне відвідування» та роботу мобільного додатка вебпорталу. Електронні ресурси працюють для того, аби клієнти Фонду могли отримати необхідну інформацію, послуги максимально швидко та не витрачали багато часу.

Наталія Сергієнко закликала майбутніх пенсіонерів не бути байдужими до свого майбутнього та готувати всі необхідні документи заздалегідь:

– Пенсійний вік не настає зненацька, у кожної людини є час для того, щоб зібрати довідки для підтвердження страхового стажу і заробітної плати, перевірити, чи коректно заповнені трудові книжки.

Відповідаючи на запитання учасників семінару, представник Фонду розповіла, в чому різниця між трудовим та страховим стажем, що робити тим, у кого немає його достатньої тривалості та як зараховуються періоди навчання, служби в армії та догляду дитини до досягнення нею трирічного віку.

background Layer 1