Пропустити навігацію

Пенсійні роз’яснення надали фахівці Фонду клієнтам районних центрів зайнятості

Основні аспекти пенсійного законодавства пояснюють представники Фонду на семінарах у районних центрах зайнятості.

Сучасні онлайн-сервіси Пенсійного фонду України презентувала начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Наталія Грицай. Розповіла про способи реєстрації на вебпорталі, послуги, якими можна скористатися дистанційно. Акцентувала, що з серпня доступна нова послуга призначення пенсії в «одне відвідування». Ті ж, хто ще не збирається на пенсію, але хоче мати змогу впливати на своє майбутнє, за допомогою вебпорталу зможуть контролювати сплату роботодавцем страхових внесків та зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Про зміни, які відбулися у пенсійному законодавстві, поінформувала заступник начальника Канівського відділу обслуговування громадян Тетяна Проскурякова. Зазначила, що необхідна для виходу на пенсію тривалість страхового стажу щороку збільшуватиметься і в 2028 році становитиме 35 років. Слід під час працевлаштування наполягати на офіційному оформленні трудових відносин. Наполегливість та знання своїх прав дозволить користуватися соціальними гарантіями (оплачуваними відпустками, лікарняними) вже зараз, а в майбутньому – розраховувати на пенсійну виплату.

Аспекти добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та можливість здійснення доплати до мінімального внеску обговорили з присутніми фахівці Городищенського відділу обслуговування громадян Любов Войцешко та Тетяна Вигінна. Оскільки сплачувати внески за попередні періоди роботи необхідно у подвійному розмірі, то представники Фонду радили вирішувати питання щодо зарахування страхового стажу тоді, коли воно ще актуальне, не відкладати на потім.

Учасники всіх пенсійних зустрічей отримали вичерпні відповіді на свої запитання та інформаційні буклети з обговорюваних тем.

1 - Пенсійні роз’яснення надали фахівці Фонду клієнтам районних центрів зайнятості

2 - Пенсійні роз’яснення надали фахівці Фонду клієнтам районних центрів зайнятості

3 - Пенсійні роз’яснення надали фахівці Фонду клієнтам районних центрів зайнятості

background Layer 1