Пропустити навігацію

На Звенигородщині – про новації пенсійної сфери

Foto 1 - На Звенигородщині – про новації пенсійної сфериЗустріч представників місцевої влади, благодійних організацій, установ та підприємств із трудовим колективом та підопічними районного будинку-інтернату відбулася на Звенигородщині. Питання пенсійного забезпечення осіб із інвалідністю висвітлила начальник Звенигородського відділу обслуговування громадян Леся Пона.

Фахівець Фонду окреслила зміни у пенсійному законодавстві, що відбулися протягом 2019 року, пояснила порядок перерахунку пенсії, умови  її призначення у зв’язку з інвалідністю. Наголосила, що з першого липня підвищено розмір мінімальної пенсії, який не може бути меншим від прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб (1 564 грн), та проведено перерахунок виплати для осіб, які мають стаж 30 років – для жінок і 35 років – для чоловіків. Такі особи з першого липня отримують пенсію розміром не менше, ніж дві тисячі гривень.

Особливу увагу звернено на новий сервіс призначення пенсії в «одне відвідування» через вебпортал електронних послуг Фонду. Усі необхідні документи відтепер можна подати в електронному вигляді, а прийти до сервісного центру Фонду потрібно лише один раз – для отримання пенсійного посвідчення.

Під час зустрічі присутні мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді представниці Фонду.

Довідково. Серед підопічних Звенигородського будинку-інтернату 238 осіб є отримувачами пенсійних виплат.

background Layer 1