Пропустити навігацію

Пенсійні навчання: фахівці Фонду поінформували майбутніх юристів про пенсійне законодавство

Усе, що потрібно знати молоді про пенсійну сферу та захист трудових прав, дізналися сьогодні студенти Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія» під час лекції представників головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Заступник начальника головного управління Віталій Таран розповів молоді про особливості захисту прав застрахованих осіб в Україні, систему сплати страхових внесків до Фонду. Акцентував, що з 2004 року період навчання у вищих навчальних закладах не зараховується до страхового стажу. Однак студенти вже зараз мають право взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, сплачувати внески, і тоді студентські роки буде зараховано до страхового стажу. Фахівець Фонду попередив майбутніх юристів про можливі порушення законодавства роботодавцем, наголосив на необхідності офіційного працевлаштування та його важливості для майбутнього.

Завідувач сектору організаційно-інформаційної роботи Світлана Павленко зазначила, що одним із способів проконтролювати свого роботодавця є реєстрація на вебпорталі Пенсійного фонду України. Користувачі цього ресурсу можуть дізнатися, чи зарахований період роботи до страхового стажу, яким є розмір їхньої заробітної плати, зазначений у звітах роботодавців. Під час лекції студенти дізналися про нові сервіси Фонду, послугу призначення пенсії в «одне відвідування» та роботу мобільного додатку в тестовому режимі, який створений для зручності та комфорту громадян.

Фахівці головного управління наголосили молоді, що ця інформація може стати в нагоді не лише студентам особисто. Тепер за необхідності вони зможуть допомогти своїм батькам, рідним скористатися послугами Фонду онлайн.

Довідково. У Черкаській області сервісом призначення пенсії в «одне відвідування» вже скористалося 44 особи.

DSC 1181 1 - Пенсійні навчання: фахівці Фонду поінформували майбутніх юристів про пенсійне законодавство

DSC 1185 2 - Пенсійні навчання: фахівці Фонду поінформували майбутніх юристів про пенсійне законодавство

DSC 1195 3 - Пенсійні навчання: фахівці Фонду поінформували майбутніх юристів про пенсійне законодавство

background Layer 1