Пропустити навігацію

Ветеранам Уманського району – про пенсійне забезпечення

0 02 0a 48ff3 - Ветеранам Уманського району – про пенсійне забезпеченняОсновні аспекти пенсійного законодавства окреслив начальник Уманського відділу обслуговування громадян Анатолій Кузнець на звітно-виборчій конференції ветеранської організації району.

Представник Пенсійного фонду поінформував присутніх, що в м. Умані та Уманському районі 7 728 осіб є отримувачами пенсійних виплат, із них 1 121 ветеран. Акцентував, що органи Фонду щомісяця забезпечують своєчасне призначення, фінансування та виплату пенсії. Середній розмір пенсійної виплати на Уманщині становить 2 616,90 грн. Зазначив, що з першого липня цього року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, підвищено з 1 497 грн до 1 564 грн. У зв’язку з цим проведено перерахунок пенсії, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму. Також перерахував, яким категоріям пенсіонерів підвищено виплати відповідно до постанови № 543 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Також Анатолій Кузнець наголосив, що система надання послуг у Фонді постійно вдосконалюється, і всі зміни спрямовані на те, аби пенсіонери могли отримати послуги зручно, оперативно та зекономили при цьому свій час. Саме тому створено портал електронних послуг Пенсійного фонду України, а в серпні презентовано нову послугу – призначення пенсії в  «одне відвідування».

Наприкінці зустрічі учасники конференції отримали відповіді на свої запитання щодо пенсійного законодавства та інформаційні буклети з теми.

 

background Layer 1