Пропустити навігацію

Міжнародний день людей похилого віку відзначили на Черкащині

Заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку відбулися в області першого жовтня. Пенсійники зустрічалися з літніми людьми в територіальних центрах соціального обслуговування, спілкувалися з представниками громадських організацій, проводили «гарячі лінії», екскурсії та Дні відкритих дверей.

У Кам’янському, Христинівському та Чигиринському районах фахівці зустрілися з підопічними, що проживають у стаціонарних відділеннях територіальних центрів соціального обслуговування, розповіли про підвищення з першого липня та з першого грудня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та перерахунки пенсії, надбавок і підвищень до пенсії, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму.

У м. Ватутіне люди літнього віку, які не мали змоги прийти до сервісного центру, телефонували на «гарячу лінію». Керівник відділу обслуговування громадян протягом дня відповідала на запитання. Найбільше пенсіонери цікавилися перерахунками пенсії, які ще будуть проведені в цьому році.

Із представниками громадських організацій, майбутніми пенсіонерами та відвідувачами Фонду поспілкувалися фахівці Фонду Драбівщини, Шполянщини, Жашківщини, Монастирищини. Присутніх вони поінформували про зміни у пенсійній сфері, нові сервіси Фонду, особливості пенсійного забезпечення осіб із інвалідністю та перспективи подальшого підвищення пенсійних виплат.

В екскурсії до лісопарку, організованій для учасників університету «Третього віку» в Тальнівському районі, взяла участь представник Фонду. Присутнім пояснили, як зареєструватися на вебпорталі Фонду, скористатися послугою призначення пенсії в «одне відвідування», переглянути власну пенсійну справу та записатися на прийом до фахівця Пенсійного фонду.

День відкритих дверей для людей літнього віку організували пенсійники Смілянщини. Пенсіонерам надали якісні консультації, пригостили з нагоди свята запашною домашньою випічкою. Фахівці сервісного центру дякували ветеранам за багаторічний досвід, яким вони щедро діляться з молодим поколінням, за вічні цінності, хранителями і носіями яких вони є, побажали міцного здоров’я, сил і наснаги. Також пообіцяли докласти максимум зусиль для створення комфортних умов обслуговування та для надання якісних послуг.

1 - Міжнародний день людей похилого віку відзначили на Черкащині

NA SAJT - Міжнародний день людей похилого віку відзначили на Черкащині

DSC02240 - Міжнародний день людей похилого віку відзначили на Черкащині

shpola zustrich z utog - Міжнародний день людей похилого віку відзначили на Черкащині

 

background Layer 1