Пропустити навігацію

Фахівці Фонду продовжують проводити тематичні лекції в центрах зайнятості

Про переваги офіційного працевлаштування, зміни у пенсійній сфері та нові електронні сервіси розповідають на лекціях фахівці Фонду громадянам, які шукають роботу.

На Монастирищині начальник районного відділу обслуговування громадян Ірина Стасюк поінформувала про актуальні питання пенсійної сфери, види та механізм призначення пенсії. Акцентувала, що майбутні пенсіонери мають заздалегідь зібрати всі необхідні для призначення пенсії документи та проконсультуватися з фахівцями Фонду щодо правильності їхнього заповнення.

Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 4 Ірина Козир пояснила учасникам заходу на Золотоніщині негативні наслідки тіньової зайнятості та вплив неофіційної заробітної плати на пенсійне забезпечення в майбутньому. Акцентувала, що ті працівники, за яких роботодавець не сплачує внески, є соціально незахищеними та не можуть в майбутньому розраховувати на пенсійну виплату.

Перевірити, чи справді сплачує за працівника страхові внески роботодавець, можна на вебпорталі Пенсійного фонду України. Як зареєструватися та отримувати послуги дистанційно, повідомила на Лисянщині начальник відділу обслуговування громадян Валентина Гладченко. Фахівець Фонду презентувала присутнім нову послугу призначення пенсії в «одне відвідування», а також розповіла про можливості мобільного додатка «Пенсійний фонд», який з вересня працює в тестовому форматі.

Учасники семінарів отримали кваліфіковані відповіді представників Фонду на запитання щодо пенсійного забезпечення, а також інформаційні буклети з теми.

Довідково. Із початку року в Черкаській області проведено вже 93 лекції в районних центрах зайнятості, які відвідали 1 304 особи.

20190926 101452 1 - Фахівці Фонду продовжують проводити тематичні лекції в центрах зайнятості

DSC06748 2 - Фахівці Фонду продовжують проводити тематичні лекції в центрах зайнятості

IMG cbfd86820d9 3 - Фахівці Фонду продовжують проводити тематичні лекції в центрах зайнятості

 

background Layer 1