Пропустити навігацію

«Легальна зайнятість – основа майбутнього», – пояснила школярам фахівець Фонду на Жашківщині

IMG 20191004 082203  - «Легальна зайнятість – основа майбутнього», – пояснила школярам фахівець Фонду на Жашківщині

Важливість офіційної зайнятості обґрунтувала учням Жашківської спеціалізованої школи № 1 заступник начальника відділу обслуговування громадян Фонду Інна Кулибаба.

Представниця Фонду пояснила школярам, хто вважається застрахованими особами, яким є розмір мінімальної заробітної плати з  першого січня цього року та відсоток нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Окреслила переваги офіційної зайнятості, способи захисту своїх прав і законних інтересів як застрахованих осіб. Акцентувала, що нелегально оформлені працівники не мають змоги користуватися соціальними гарантіями (оплачуваними відпустками, лікарняними), а також у майбутньому будуть позбавлені права на пенсійну виплату. У 2029 році для виходу на пенсію необхідно буде мати 35 років страхового стажу, і про це потрібно дбати заздалегідь. Саме тому, як наголосила Інна Кулибаба, офіційна зайнятість є основою майбутнього.

Учням пояснили також, що за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України зареєстровані користувачі можуть дізнатися, чи сплачує роботодавець за них страхові внески, в якому розмірі, чи зараховується період роботи до страхового стажу. Фахівець Фонду розповіла і про інші можливості вебпорталу, наголосивши, що зараз одним із основних напрямів роботи Фонду є вдосконалення процедури дистанційного надання послуг. Вебпортал Пенсійного фонду України корисний не лише для пенсіонерів – важливу інформацію для себе можуть отримати і застраховані особи, і роботодавці, і майбутні пенсіонери.

Присутні отримали кваліфіковані відповіді фахівця Фонду на свої запитання та інформаційні брошури, які вони зможуть передати своїм батькам.

Довідково. Згідно зі звітами страхувальників за серпень 2019 року, в Жашківському районі зареєстровано 5 884 застраховані особи. Користувачами вебпорталу Фонду в районі є 1774 особи.

background Layer 1