Пропустити навігацію

Фахівці Фонду консультують громадян у об’єднаних територіальних громадах

Виїзні прийоми в об’єднаних територіальних громадах провели пенсійники Смілянщини, Золотоніщини та Лисянщини. Завдяки цьому громадяни мали змогу дізнатися актуальні новини пенсійної сфери, не звертаючись безпосередньо до сервісних центрів.

У Балаклеївській та Березняківській об’єднаних територіальних громадах консультації надала головний спеціаліст Смілянського відділу обслуговування громадян Альона Шульгіна. Фахівець Фонду пояснила, кому підвищено розмір пенсії з першого липня, яка тривалість страхового стажу необхідна для призначення пенсії цього року, які категорії працівників мають право на достроковий вихід на пенсію. Також поінформувала щодо проведення перерахунків пенсії працюючим пенсіонерам та умов переходу з одного виду пенсії та інший.

У Плешканівській об’єднаній територіальній громаді виїзний прийом провела фахівець Золотоніського відділу обслуговування громадян Вікторія Бережна, яка повідомила про порядок розрахунку пенсії особам після досягнення 65-річного віку. Увагу відвідувачів акцентовано на залежності пенсійної виплати від тривалості страхового стажу та розміру заробітної плати.

У Виноградській об’єднаній територіальній громаді начальник Лисянського відділу обслуговування громадян Валентина Гладченко та провідний спеціаліст відділу Лілія Сатарова розповіли відвідувачам про актуальні зміни в пенсійному законодавстві, переваги користування вебпорталом Пенсійного фонду України та послуги, які можна отримати дистанційно за допомогою сервісу. Окремо презентували нову послугу призначення пенсії в «одне відвідування» та мобільний додаток Пенсійного фонду.

Довідково: До складу Балаклеївської об’єднаної територіальної громади входять три села: Балаклея, Текліне, Мале Старосілля. Чисельність жителів громади – 5 063 особи, серед них 1 750 пенсіонерів.

До складу Березняківської об’єднаної територіальної громади входять два села: Березняки та Велика Яблунівка. Чисельність жителів громади – 4 471 особа, серед них 1 230 пенсіонерів.

До складу Плешканівської об’єднаної територіальної громади входять чотири села (Плешкані, Підставки, Коврай, Безпальче). Чисельність жителів громади – 2 404 особи, серед них 729 пенсіонерів.

До складу Виноградської об’єднаної територіальної громади входять сім сіл: Мар’янівка, Розкошівка, Рубаний Міст, Ріпки, Вотилівка, Федюківка, Виноград. Чисельність жителів громади – 4 545 осіб, серед них 1 115 пенсіонерів.

1 - Фахівці Фонду консультують громадян у об’єднаних територіальних громадах

2 - Фахівці Фонду консультують громадян у об’єднаних територіальних громадах

3 - Фахівці Фонду консультують громадян у об’єднаних територіальних громадах

4 - Фахівці Фонду консультують громадян у об’єднаних територіальних громадах

background Layer 1