Пропустити навігацію

Легальне майбутнє: черкаські пенсійники провели флешмоби разом зі студентами

Флешмоби на підтримку легальної зайнятості провели представники Фонду разом зі студентами Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія» та Черкаського державного технологічного університету.

«Молодь – за легальну заробітну плату», адже знає, що «від сплачених внесків сьогодні залежить ваше завтра». Із такими гаслами майбутні юристи та працівники соціальної сфери переконують усіх не погоджуватися на зарплату «в конверті». Особливо ці заклики стосуються тих, хто лише розпочинає працювати. Як запевняють представники Фонду, час минає швидко, а в 2028 році необхідна для виходу на пенсію тривалість страхового стажу становитиме 35 років. Його можна набути лише за умови офіційного працевлаштування та сплати роботодавцем внесків. Водночас кожен легально працевлаштований громадянин має право постійно користуватися наданими державою соціальними гарантіями. Отримання зарплати «в конверті» позбавляє такої можливості.

Представники Фонду та студенти сподіваються, що проведення флешмобів приверне увагу громадськості до питання офіційної зайнятості. Кожен, хто поінформований про основні аспекти трудового законодавства, має змогу зробити правильний вибір і потурбуватися про своє майбутнє вже сьогодні.

Довідково. На Черкащині протягом дев’яти місяців 2019 року легалізовано 10 508 робочих місць, додатково надійшло 9,9 млн грн єдиного внеску.

DSC  1 - Легальне майбутнє: черкаські пенсійники провели флешмоби разом зі студентами

DSC  2 - Легальне майбутнє: черкаські пенсійники провели флешмоби разом зі студентами

 

background Layer 1