Пропустити навігацію

Пенсійне законодавство – роботодавцям Черкас

DSC 0101 - Пенсійне законодавство – роботодавцям ЧеркасАктуальні питання пенсійної сфери пояснила черкаським роботодавцям начальник управління обслуговування громадян Наталія Сергієнко під час семінару в міському центрі зайнятості.

Представник Фонду поінформувала про умови виходу на пенсію за віком, необхідний страховий стаж та періоди, які зараховуються до страхового стажу за умови документального підтвердження. Розповіла також про поняття страхового стажу, встановлений законом мінімальний розмір заробітної платні, умови зарахування до стажу підприємницької діяльності.

Роботодавців закликали бути уважними під час роботи з документами та передати своїм працівникам, що всі записи в паспортах, трудових книжках та довідках мають бути коректними. Акцентували, що для виправлення помилок та збирання додаткових документів необхідний час, тому консультацію з фахівцем Фонду щодо призначення пенсії відкладати не слід.

Учасники семінару дізналися також про переваги користування вебпорталом електронних послуг Фонду та створений для їхньої зручності «Кабінет роботодавця», за допомогою якого можна самостійно формувати необхідні для нарахування лікарняних довідки. Також присутніх поінформовано, що з серпня на вебпорталі доступна нова послуга призначення пенсії в «одне відвідування», що дозволяє подати до Пенсійного фонду документи для призначення пенсії дистанційно.

Наприкінці заходу Наталія Сергієнко відповіла на запитання учасників семінару та надала фахові консультації з пенсійного забезпечення.

 

background Layer 1