Пропустити навігацію

Уманські пенсійники роз’яснюють молоді основи законодавства

Актуальні питання пенсійної сфери висвітлила заступник начальника Уманського відділу обслуговування громадян Вікторія Карпенко під час зустрічі зі студентами гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т. Г. Шевченка.

Фахівець Фонду повідомила молоді про переваги офіційного працевлаштування та недоліки отримання зарплати «в конверті», які обмежують працівника в доступі до соціальних гарантій, приміром, у праві на пенсію, відпустку, лікарняні, соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Наголосила, що вибір не на користь офіційного працевлаштування означає несплату єдиного соціального внеску та призводить до мінімальної пенсії або її відсутності.

Дізнатися, в якому розмірі роботодавець сплачує внески за працівника та чи зараховується період роботи до страхового стажу, можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Вікторія Карпенко докладно розповіла, як зареєструватися на ресурсі, скористатися новими електронними сервісами Фонду та дистанційно отримувати послуги, економлячи час та кошти.

Студенти зацікавилися роботою мобільного додатку і запитували про його можливості. Представник Фонду презентувала розробку та відповіла на всі запитання молоді.

Довідково. Із початку року фахівці Фонду провели вже понад 30 зустрічей з молоддю, на яких були присутні близько 650 осіб.

foto Uman 14.11.2019 - Уманські пенсійники роз’яснюють молоді основи законодавства

background Layer 1