Пропустити навігацію

Учасникам семінару в Звенигородському центрі зайнятості наголосили на перевагах офіційного працевлаштування

Питання легального працевлаштування, негативних наслідків отримання заробітної плати «в конверті» висвітлила начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Звенигородського сервісного центру Оксана Савченко під час семінару з тимчасово безробітними громадянами району.

Фахівець Фонду наголосила на відповідальності як роботодавців, так і найманих працівників, за неофіційне працевлаштування. Акцентувала увагу, що майбутня пенсія залежить від страхового стажу і розміру заробітної плати, з якої сплачено внески.

Поінформувала про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та самостійно контролювати страховий стаж через особистий кабінет вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Учасники зустрічі цікавилися механізмом зарахування страхового стажу за періоди навчання, перебування на обліку в центрі зайнятості, підприємницької діяльності та догляду дитини до досягнення нею трирічного віку. На всі запитання Оксана Савченко надала вичерпні відповіді.

Представник Пенсійного фонду також поінформувала слухачів про перерахунок пенсії з першого грудня 2019 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Усі учасники семінару отримали інформаційні буклети з пенсійної тематики.

Довідково. На Звенигородщині зареєстровано 1 425 користувачів вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України (1 359 фізичних осіб і 66 юридичних осіб).  

1 - Учасникам семінару в Звенигородському центрі зайнятості наголосили на перевагах офіційного працевлаштування

 

 

background Layer 1