Пропустити навігацію

Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

День людей з інвалідністю відзначають щорічно третього грудня. Фахівці головного управління Фонду взяли участь у заходах із цієї нагоди.

У Жашківському та Кам’янському районах у центрах зайнятості представники Фонду провели лекції. Із тимчасово безробітними громадянами спілкувалася заступник начальника Жашківського відділу обслуговування громадян Інна Кулибаба, людей з інвалідністю інформувала головний спеціаліст Кам’янського відділу обслуговування громадян Віолетта Сокол. Під час інформаційних заходів висвітлено питання механізму нарахування пенсії, необхідного страхового стажу для різних категорій пенсіонерів, призначення пенсії по інвалідності, проведення перерахунків із першого грудня цього року, добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

У Звенигородському районі начальник відділу обслуговування громадян Леся Пона долучилася до заходу, що відбувся на учбово-виробничому підприємстві Українського товариства сліпих. Учасники зустрічі обговорили питання пенсійного забезпечення, реалізації прав на працевлаштування, забезпечення доступності громадських місць для людей із інвалідністю. Фахівець Фонду розповіла про зміни та новації в пенсійному законодавстві, призначення, перерахунок та виплату пенсії по інвалідності, перехід із пенсії по інвалідності на пенсію за віком, про умови призначення пенсії по інвалідності.

У Чигиринському та Христинівському районах фахівці Фонду взяли участь у засіданнях круглого столу з людьми з інвалідністю та представниками громадських організацій. Начальник Чигиринського відділу обслуговування громадян Оксана Філоненко та начальник Христинівського відділу обслуговування громадян Людмила Долобан ознайомили присутніх із умовами призначення та перерахунку пенсії по інвалідності.

Під час усіх проведених заходів фахівці Фонду звертали увагу, що аби скористатися пенсійними послугами дистанційно й не витрачати зусилля для особистого звернення до Фонду, люди з інвалідністю можуть стати користувачами вебпорталом електронних послуг. Це значно зекономить час і дозволить оперативно взаємодіяти з Пенсійним фондом.

Довідково. На Черкащині зареєстровано 108 443 особи з інвалідністю,  81 022 особи отримують пенсію по інвалідності. Середній розмір виплати становить 2 743,93 грн.

IMG 20191202 100225 1 - Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

ORG JPG 1202 01.012 2 - Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

Foto 3 - Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

pfu 4 - Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

20191204 125612 5 - Фахівці Фонду долучилися до заходів із нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

background Layer 1