Пропустити навігацію

Заходи головного управління з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

Міжнародний день боротьби з корупцією щорічно відзначається за ініціативи Організації Об’єднаних Націй дев’ятого грудня.

Саме цього дня 2003 року в мексиканському місті Мерида на політичній конференції була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (Ухвалена Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року) і вже 14 грудня 2005 року вона набула чинності як міжнародний правовий документ, обов’язковий до виконання. Україна ратифікувала Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

У головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області постійно вживаються заходи щодо попередження корупційних правопорушень, мінімізації причин та умов, які сприяють їх виникненню, проводиться інформаційно-роз’яснювальна та навчальна робота щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції». У 2019 році проведено 26 таких заходів. 

Із 28 листопада до четвертого грудня 2019 року проведено тестування працівників головного управління для визначення рівня знань антикорупційного законодавства та законодавства про державну службу. Усі працівники головного управління успішно пройшли тестування.

Напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією в головному управлінні проведено селекторну нараду з керівниками структурних підрозділів, на якій завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції Дмитро Тимошин поінформував про стан виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України та його органів на 2019-2020 роки, вжиті заходи щодо недопущення виникнення конфлікту інтересів, результати роботи сектору та останні зміни в антикорупційному законодавстві.

На нараді повідомлено, що з першого січня 2020 року набудуть чинності зміни до Закону України «Про запобігання корупції», якими визначено правовий статус викривачів – осіб, що повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, а також встановлено умови та порядок надання інформації про корупцію, права, гарантії та механізми захисту викривачів у зв’язку з повідомленням про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення.

Робота щодо запобігання порушенням антикорупційного законодавства в головному управлінні Фонду в області триватиме й надалі.

DSC 0420  - Заходи головного управління з нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією

background Layer 1