Пропустити навігацію

День Збройних сил України: захистити найдорожче

e05fe5f viyskoviy 300x185 - День Збройних сил України: захистити найдорожчеЙому не з чуток відомо, що таке антитерористична операція, вибухи і життя в умовах постійної небезпеки. 49-річний Андрій Мироненко, який зараз працює водієм автотранспортних засобів у головному управлінні Фонду в області, має непростий досвід перебування в зоні АТО.

– Захищати рідну землю – це покликання кожного українця, адже прагнення до справедливості є у всіх нас. Тому коли в Україні оголосили про мобілізацію, я не вагався. Не зміг залишитися осторонь, – говорить працівник Фонду.

Він – не єдиний, для кого День Збройних сил України – частина життя. Участь у проведенні АТО брали ще двоє працівників Фонду – Віталій Ковальчук із Умані та Олександр Міцкевич зі Шполи. Останній досі служить за контрактом у Збройних силах України та періодично перебуває в зоні бойових дій.

День Збройних сил України відзначають в Україні з 1993 року, свято засноване Верховною Радою України. Дата 6 грудня обрана не випадково, адже саме цього дня у 1991 році був ухвалений Закон України «Про Збройні сили України».

За даними головного управління Пенсійного фонду України на Черкащині, в області нараховується 8 102 пенсіонери Міністерства оборони України, 4 038 учасників бойових дій, 5 947 осіб із інвалідністю внаслідок війни. Середній розмір пенсії військовослужбовців – 4 923 грн 27 коп.

Фахівці Фонду постійно дбають про те, щоб пенсіонери-військовослужбовці отримували виплати вчасно та в законодавчо встановленому розмірі, а їх обслуговування було якісним та кваліфікованим.

background Layer 1