Пропустити навігацію

Пресконференція на Черкащині: журналістам докладно – про перерахунки пенсії та обслуговування громадян

Черкаські медійники дізналися сьогодні про перерахунки пенсійних виплат із першого грудня 2019 року, з першого січня 2020 року та про організацію обслуговування громадян в сервісних центрах на пресконференції в головному управлінні Фонду в області.

Спікерами заходу були начальник головного управління Світлана Зінник та перший заступник начальника головного управління Анна Вовкогон. Представники Фонду поінформували, яким саме категоріям пенсіонерів перераховано пенсію з першого грудня 2019 року у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму до 1 638 грн. У регіоні пенсії перераховано в автоматизованому режимі 351 620 особам. Додаткові видатки на виплату пенсії становлять понад 9 млн грн.

Наступний перерахунок чекає на пенсіонерів із першого січня 2020 року. Він стосуватиметься непрацюючих осіб, які досягли віку 65 років, мають 35 і більше років страхового стажу – чоловіки, 30 і більше років – жінки. Для таких осіб мінімальний розмір пенсії за віком встановлено в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної Законом «Про Державний бюджет України» на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. У регіоні перераховано пенсію 85 041 такій особі.

Під час пресконференції йшлося про основні зміни в роботі Фонду, запроваджені для підвищення якості обслуговування громадян. Представники регіональних медіа дізналися, що записатися на прийом до фахівців сервісних центрів у зручний для людини час також можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Фонду, а зареєструвавшись на порталі за допомогою електронного цифрового підпису – попередньо розрахувати розмір пенсії на момент звернення за допомогою послуги «Пенсійний калькулятор».

Довідково. Загальна кількість пенсіонерів в області – 407 330 осіб, із них 16 830 військовослужбовців. Середній розмір пенсії становить 2 715 грн. Протягом 2019 року середній розмір пенсії збільшився майже на 18 %.

DSC 0440 1 - Пресконференція на Черкащині: журналістам докладно – про перерахунки пенсії та обслуговування громадян

DSC 0448 2 - Пресконференція на Черкащині: журналістам докладно – про перерахунки пенсії та обслуговування громадян

DSC 0455 3 - Пресконференція на Черкащині: журналістам докладно – про перерахунки пенсії та обслуговування громадян

 

background Layer 1