Пропустити навігацію

Пенсійники Черкащини продовжують роботу щодо підвищення рівня оплати праці застрахованим особам області

Про трудові відносини між роботодавцем і найманими працівниками, які повинні будуватися на законній основі, йшлося під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань легалізації зайнятості населення, яка днями відбулась у Черкаській райдержадміністрації.

На засідання були запрошені керівники суб’єктів господарювання, які виплачують найманим працівникам заробітну плату в розмірі меншому ніж мінімальний, та роботодавці, які протягом року не підвищували заробітну плату робітникам і не проводили її індексацію. Серед запрошених були представники будівельної, транспортної галузі, сфери послуг та торгівлі.

Начальник Черкаського відділу обслуговування громадян Валентина Велько, повідомила, що спеціалістами Фонду щомісячно аналізуються дані реєстру застрахованих осіб щодо дотримання роботодавцями мінімальних гарантій з оплати праці застрахованим особам області.

Фахівець Фонду вкотре наголосила роботодавцям, що застосування різних схем мінімізації заробітної плати з метою зменшення податкового навантаження, насамперед призводить до погіршення матеріального становища найманих працівників та позбавлення їх права на соціальні гарантії як сьогодні, так і в майбутньому.

Відбулася індивідуальна співбесіда з кожним керівником. Як результат, було досягнуто домовленості щодо підвищення рівня заробітної плати працівникам на рівні не нижче мінімальної заробітної плати та неухильного дотримання законодавства про працю.

Довідково: за даними звітності за листопад 2018 року в Черкаському районі 12 716 застрахованих осіб (найманих працівників), їх кількість протягом 2018 року збільшилась на 1 143 особи. З них 144 особи отримують заробітну плату менше мінімальної, що менше ніж на початок  року на 233 особи. 

          DSC00184 - Пенсійники Черкащини продовжують роботу щодо підвищення рівня оплати праці застрахованим особам області

background Layer 1