Пропустити навігацію

Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

Про переваги офіційного працевлаштування та нові електронні сервіси Пенсійного фонду дізналися сьогодні студенти бізнес-коледжу під час лекції фахівців головного управління.

Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Олена Богдан акцентувала, що офіційне працевлаштування гарантує людині соціальний захист: оплачувані відпустки, лікарняні, пенсію в майбутньому. Згідно зі звітами страхувальників за жовтень 2019 року, на Черкащині – 258 717 застрахованих осіб. Сплата роботодавцем страхових внесків за найманого працівника дозволяє зарахувати період роботи до страхового стажу. Його у 2028 році для виходу на пенсію має бути вже 35 років. Тому про наявність страхового стажу слід дбати замолоду і заздалегідь. Молодь поінформували про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як перевірити за допомогою вебпорталу Фонду, чи сплачує роботодавець страхові внески за працівника, розповіла студентам начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Людмила Хижняк. Висвітлила переваги користування вебпорталом, його мобільним додатком, презентувала нові електронні сервіси та закликала молодь бути пильними, аби мати змогу вчасно виявити можливі помилки в Реєстрі застрахованих осіб та бути впевненими у своєму майбутньому. Зазначила, що в Черкаській області користувачами вебпорталом уже є 53 233 особи (52 500 фізичних осіб і 733 юридичні особи).

Фахівці Фонду продемонстрували студентам соціальну рекламу про недоліки отримання заробітної плати «в конверті», набуття страхового стажу, можливість отримання електронного пенсійного посвідчення. Також учасники лекції переглянули відеоінструкції щодо налаштування сервісу смс-інформування, формування довідок із QR-кодом, призначення пенсії в «одне відвідування», та отримали інформаційні буклети з висвітлюваних тем.

DSC 04 1 - Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

DSC 04 2 - Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

DSC 04 3 - Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

DSC 04 4 - Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

DSC 04 5 - Черкаські пенсійники провели лекцію в бізнес-коледжі для майбутніх фінансистів та економістів

background Layer 1