Пропустити навігацію

Про новий сервіс від Пенсійного фонду України для роботодавців інформували бухгалтерів Чорнобаївського району

 «Технічні можливості веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України постійно розширюються. Віднедавна на порталі функціонує кабінет роботодавця», про дистанційні новації від Пенсійного фонду України говорили на семінарі з бухгалтерами Чорнобаївщини.

Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Ірина Козир та заступник начальника цього відділу Тетяна Дятченко ознайомили присутніх із перевагами роботи кабінету роботодавця, можливістю самостійно отримувати електронні довідки про страховий стаж (Додаток 9) своїх працівників за декілька хвилин від імені юридичної особи. Наголосили, що це зручний та оперативний спосіб взаємодії з органами Пенсійного фонду України, який дозволяє дистанційно без черг та додаткових затрат отримувати послуги.

Фахівці Фонду надали роз’яснення щодо змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI, порядку внесення змін до облікових карток застрахованих осіб за результатами верифікації даних Реєстру застрахованих осіб державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, шляхів усунення допущених помилок в звітності та необхідності своєчасного подання повідомлення про прийняття на роботу.

Особливу увагу звернули на обов’язок дотримання страхувальниками законодавства про працю в частині забезпечення соціальних стандартів в оплаті праці найманим працівникам, наголосивши на негативних наслідках нарахування заробітної плати менше мінімальної, та на вплив розміру сплаченого єдиного внеску на розмір майбутньої пенсії.

IMG fa34aec7ad7c27621000cfa96962eb15 V - Про новий сервіс від Пенсійного фонду України для роботодавців інформували бухгалтерів Чорнобаївського району

IMG 787c56c2a80b7147cd0f5e7a9eda2200 V - Про новий сервіс від Пенсійного фонду України для роботодавців інформували бухгалтерів Чорнобаївського району

background Layer 1