Пропустити навігацію

Зі шполянськими підприємцями обговорили важливість сплати єдиного соціального внеску

Питання, що виникають під час підприємницької діяльності, висвітлили в рамках круглого столу з підприємцями районної громади «Влада-бізнес-громада». Начальник Шполянського відділу обслуговування громадян Борис Курінний долучився до заходу.

Представник пенсійної служби звернув увагу присутніх на особливості зарахування до страхового стажу періодів підприємницької діяльності, акцентував на необхідності своєчасної сплати єдиного соціального внеску, аби не допустити зростання заборгованості, нарахування штрафів та пені. Закликав бути відповідальними, адже саме від добросовісності роботодавців залежить захищеність особи, зарахування періодів роботи працівників до страхового стажу, а в майбутньому – розмір їхньої пенсії.

Підприємцям наголосили, що у зв’язку зі зміною розміру мінімальної зарплати з першого січня 2020 року зміниться розмір мінімального платежу з єдиного соціального внеску. Якщо зараз він становить 918,06 грн, то з нового року – 1039,06 грн.

Під час круглого столу присутні отримали кваліфіковані відповіді фахівця Фонду на свої запитання, а також інформаційні буклети з обговорюваних тем.

Довідково. За даними звітів страхувальників за жовтень 2019 року, застрахованими на Шполянщині є 6522 особи.

1 - Зі шполянськими підприємцями обговорили важливість сплати єдиного соціального внеску

background Layer 1