Пропустити навігацію

На часі – погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду

Погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду та зі сплати єдиного соціального внеску обговорили сьогодні на засіданні тимчасової комісії обласної державної адміністрації.

Заступник начальника головного управління Віталій Таран поінформував, що на 01.12.2019 заборгованість зі сплати платежів до Пенсійного фонду України мають 436 платників області на суму 160,6 млн грн. До початку року заборгованість зросла на 14,4 млн грн. Заборгованість державних підприємств в загальній сумів боргу до Фонду становить  48,9 млн грн (30,1%), а комунальних – 4,1 млн грн (2,6 %). Найбільше боргують до Пенсійного фонду ПАТ «Азот»  – 84,6 млн грн (52,7 %) та Черкаський державний завод хімічних реактивів – 36,0 млн грн (22,5 %). Аби вплинути на боржників, головне управління Фонду в області  вживає всіх передбачених законодавством заходів зі стягнення заборгованості. Завдяки цьому з серпня 2019 року заборгованість із платежів до Пенсійного фонду зменшилася на 8,8 млн грн, в тому числі впродовж листопада – на 1,8 млн грн.

Під час заходу за ініціативи головного управління члени комісії заслухали звіт керівника Черкаського приладобудівного заводу,  заборгованість зі сплати єдиного внеску якого становить 8,8 млн грн та зі сплати платежів до Пенсійного фонду – 3,9 млн грн.

Йшлося також про погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску, яка на 01.12.2019 становить 223,5 млн грн. До початку року заборгованість зросла на 41,5 млн грн. На виконанні в органах ДВС перебуває 78,9 % заборгованості економічно-активних боржників із єдиного соціального внеску.

Робота над погашенням заборгованості з платежів до Пенсійного фонду та зі сплати єдиного соціального внеску триватиме і надалі, адже отримані кошти слугують джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду.

DSC 0630  - На часі – погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду

background Layer 1