Пропустити навігацію

Пенсійна лекція в Черкаському центрі зайнятості

DSC 0101     - Пенсійна лекція в Черкаському центрі зайнятостіПро актуальні питання пенсійної сфери йшлося під час лекції начальника управління обслуговування громадян Наталії Сергієнко для людей, які тимчасово не працюють і перебувають на обліку в міському центрі зайнятості.

Представник головного управління Фонду поінформувала про механізм розрахунку, умови виходу на пенсію за віком та документи, необхідні для її призначення. Наголосила, що з першого січня 2018 року необхідний для призначення пенсії стаж збільшується і в 2028 році становитиме 35 років.

– Оскільки розмір пенсійної виплати залежить від стажу і заробітку, розраховується кожній особі індивідуально, то важливо зібрати всі документи для підтвердження стажу роботи. Робити це варто заздалегідь, адже для оформлення деяких довідок потрібен час, – зазначила Наталія Сергієнко.

Слухачі дізналися, що до страхового стажу зараховуються періоди навчання (до 2004 року), служби в армії, відпустки для догляду дитини до досягнення нею трирічного віку. Перевірити, скільки страхового стажу має людина, чи сплачує роботодавець страхові внески за найманого працівника і в якому розмірі, можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Окрім цього, з серпня 2019 року на порталі доступна послуга призначення пенсії в «одне відвідування», що дозволяє подати документи для її призначення дистанційно.

Фахівець Фонду відповіла на запитання присутніх та надала експрес-консультації всім охочим.

 

 

 

background Layer 1