Пропустити навігацію

Стан погашення заборгованості платників області – на спільній нараді в головному управлінні

Результати заходів, спрямованих на зменшення заборгованості в області, обговорили фахівці Пенсійного фонду з представниками Головного управління Державної податкової служби та Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції під час наради в головному управлінні Фонду на Черкащині.

Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету Олена Богдан поінформувала присутніх, що заборгованість зі сплати платежів до Пенсійного фонду України мають 436 платників області на суму 160,6 млн грн. Порівняно з серпнем 2019 року загальна сума заборгованості з платежів до Пенсійного фонду зменшилася на 8,8 млн грн, в тому числі впродовж листопада – на 1,8 млн грн.

Під час наради обговорили питання заборгованості зі сплати єдиного внеску в області, яка становить 223,5 млн грн, у тому числі юридичних осіб – 86,1 млн грн (38,5 %) по 1146 боржниках, фізичних осіб-підприємців – 137,4 млн грн (61,5 %) по 11 978 боржниках. На виконанні в органах ДВС перебуває 78,9 % заборгованості економічно-активних боржників із єдиного соціального внеску. Від заходів ДВС в рахунок погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску від заходів стягнення надійшло з початку року 15,2 млн грн, в тому числі за листопад 2019 року – 3,1 млн грн.

Учасники зустрічі розглянули проблемні питання, що виникають під час примусового стягнення заборгованості за виконавчими документами на користь Фонду. Начальник юридичного управління Юлія Диптан зазначила, що з початку 2019 року на примусове виконання до органів ДВС направлено 1013 виконавчих документів на загальну суму 72 311,8 тис. грн. Для контролю за діями державних виконавців та повнотою вжиття заходів примусового стягнення проведено ознайомлення з матеріалами 1011 виконавчих проваджень на суму 83 004,1 тис. грн, до органів ДВС подано 9 заяв на обмеження у праві виїзду боржника або керівника боржника за межі України.

Йшлося також про реалізацію плану заходів щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску в 2019 році, надходження коштів на погашення заборгованості від заходів ДВС. Від заходів стягнення за 11 місяців  надійшло лише 12,4 млн грн, або 8,9% від суми, яка перебувала на виконанні.

– Ефективне погашення заборгованості та зменшення кількості боржників на Черкащині можливе лише за умови спільних і узгоджених дій органів державної влади. Робота в цьому напрямку має тривати і надалі та бути під контролем, адже від неї залежить наповнення бюджету Фонду, – акцентував заступник начальника головного управління Фонду Олександр Супряга.

DSC 0655  - Стан погашення заборгованості платників області – на спільній нараді в головному управлінні

 

background Layer 1