Пропустити навігацію

Майбутнім пенсіонерам розповіли про нові електронні сервіси

Про нові електронні сервіси Пенсійного фонду дізналися відвідувачі Фонду під час заняття «Школи майбутнього пенсіонера», яке відбулося в Смілянському відділі обслуговування громадян.

Заступник начальника Смілянського відділу обслуговування громадян Алла Кірієнко ознайомила присутніх із основними перевагами нових сервісів Пенсійного фонду. Нині громадяни можуть самостійно перевіряти факт та повноту сплати страхових внесків роботодавцем, адже це дані, що впливають на їхні соціальні права. Представник Фонду зазначила, що за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду можна отримати довідку про заробітну плату і стаж роботи, яка містить цифровий та QR-код. Такий документ, згідно з чинним законодавством, не потребує додаткового підпису посадовою особою Пенсійного фонду України. Також на веб-порталі розміщено багато корисної інформації з питань пенсійного забезпечення, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення.

Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, а також ознайомитися з тематичними буклетами.

background Layer 1