Пропустити навігацію

На Чигиринщині відбулося засідання круглого столу з воїнами-інтернаціоналістами

IMG 8dda6 V 1 - На Чигиринщині відбулося засідання круглого столу з воїнами-інтернаціоналістамиОсобливості соціального забезпечення учасників бойових дій обговорили під час круглого столу, що відбувся в Чигиринській районній раді. До заходу долучилася начальник сервісного центру Фонду Оксана Філоненко.

Фахівець Пенсійного фонду розповіла про види пенсії, основні закони, за якими її призначають. Надала роз’яснення стосовно змін у пенсійному законодавстві з грудня 2019 року, призначення та виплати пенсії військовослужбовцям, перерахунків працюючим та військовим пенсіонерам. Поінформувала про виплати особам із інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій, війни та вдовам військовослужбовців. Оксана Філоненко акцентувала, що Пенсійний фонд надає можливість дистанційно отримувати необхідну громадянам інформацію за допомогою електронних сервісів Фонду: вебпорталу, смс-інформування, отримання довідок із QR-кодом. На вебпорталі функціонує також «Пенсійний калькулятор», за допомогою якого можна дізнатися розмір майбутньої пенсії.

Учасники заходу отримали фахові консультації представника Фонду та буклети на пенсійну тематику.

Довідково. У Чигиринському районі перебуває 1 042 ветерани війни, 429 учасників бойових дій, 199 осіб із інвалідністю внаслідок війни, 99 воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок у Афганістані.

background Layer 1