Пропустити навігацію

«Пенсійний фонд виплачує пенсію відповідно до чинного законодавства», – Анна Вовкогон у ранковому ефірі на «Суспільному»

Про зміни в пенсійній сфері в 2020 році розповіла сьогодні в програмі «Ранок на UA:Черкаси» перший заступник начальника головного управління Фонду в області Анна Вовкогон.

Представник Фонду поінформувала про умови виходу на пенсію та необхідну тривалість страхового стажу. Зазначила, що аби вийти на заслужений відпочинок цього року, потрібно мати 27 років страхового стажу. До 2028 року тривалість зростатиме і становитиме 35 років. Якщо страхового стажу не вистачає, громадяни можуть взяти добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Для цього треба укласти договір у Державній податковій службі.

Анна Вовкогон також поінформувала, що з 1 січня збільшився мінімальний розмір пенсії для осіб, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менший як 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Також у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму пенсію перерахують у липні та грудні.

Відповідаючи за запитання ведучих щодо можливих «бонусів» (доплат) до пенсії у 2020 році, представник Фонду наголосила, що головне управління виплачує пенсію, розмір якої визначено виключно нормами чинного пенсійного законодавства.

Довідково. На Черкащині зареєстровано 406 835 пенсіонерів, із них 16 839 пенсіонерів силових структур. Середній розмір пенсії становить 2 749,88 грн, а середній розмір пенсії військовослужбовців – 5 272,27 грн.

DSC 0731  - «Пенсійний фонд виплачує пенсію відповідно до чинного законодавства», – Анна Вовкогон у ранковому ефірі на «Суспільному»
????????????????????????????????????
background Layer 1