Пропустити навігацію

У Жашківському районі провели круглий стіл із соціальними партнерами

Актуальні питання пенсійної сфери обговорили під час круглого столу з соціальними партнерами в Жашківській районній філії центру зайнятості. У засіданні взяли участь представники відділу обслуговування громадян Фонду, управління соціального захисту громадян, центру зайнятості та органів юстиції.

Начальник Жашківського відділу обслуговування громадян Інна Кулибаба поінформувала присутніх про умови та порядок призначення пенсії, підвищення розміру в зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму, надбавки та мінімальний розмір пенсії учасникам бойових дій та особам із інвалідністю внаслідок війни. Також повідомлено про підвищення мінімального розміру пенсії з першого січня 2020 року для осіб, які досягли 65 років і мають відповідний стаж (для жінок – 30 років, для чоловіків – 35) у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

Учасники круглого столу дізналися про можливості вебпорталу, нові дистанційні послуги, які спрощують взаємодію з Пенсійним фондом, та отримали брошури з обговорюваних тем.

Довідково. У Жашківському районі зареєстровано 1976 користувачів вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду (1968 фізичних осіб і 8 юридичних осіб).

IMG 20191202 095842 - У Жашківському районі провели круглий стіл із соціальними партнерами

background Layer 1