Пропустити навігацію

Черкаські фахівці Фонду, Управління Держпраці та Державної податкової служби: «Від сплачених внесків сьогодні залежить ваше завтра»

Спільний флешмоб працівників головного управління Фонду, Управління Держпраці та Державної податкової служби відбувся сьогодні в центрі Черкас. Спеціалісти переконували містян, що зарплата «в конвертах» є стратегічно неправильним рішенням. Даючи сьогодні матеріальну вигоду, роботодавці водночас позбавляють громадян прав на соціальні гарантії та пенсії в майбутньому.

Черкащанка Олена в розмові з пенсійниками відверто зізналася: працює неофіційно. Робота і розмір зарплати її цілком влаштовують, але дедалі частіше жінка задумується про те, що ж робити, коли настане час виходити на пенсію.

Фахівці Фонду пояснили жінці, що ліпше все ж задуматися про пошук нового місця роботи, де керівник дбає про своїх працівників. Питання саме легальної зайнятості радили вирішувати відразу, під час працевлаштування:

– Не бійтеся відкрито декларувати, що для Вас важливо користуватися соціальними гарантіями, адже маєте на них право. Доки не зміните місце роботи, виходом може бути добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Тим, хто сумнівається, чи сплачують роботодавці внески та в якому розмірі, фахівці рекомендували зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України та щомісяця безкоштовно отримувати необхідну інформацію про зарахований страховий стаж, суми сплачених внесків та ін.

Надаючи експрес-консультації перехожим, представники Фонду, Управління Держпраці, Державної податкової служби роздавали брошури та буклети. Друковані матеріали допоможуть людям самостійно розібратися в питанні легального працевлаштування та (якщо раніше цього не відбулося) обрати офіційну працю.

Довідково: На Черкащині протягом минулого року легалізовано 13 139 робочих місць, додатково надійшло 12,3 млн грн єдиного внеску. Загальна кількість застрахованих осіб (найманих працівників) в області, згідно зі звітами страхувальників за грудень 2019 року, становить 260 389 осіб.

DSC 0873  - Черкаські фахівці Фонду, Управління Держпраці та Державної податкової служби: «Від сплачених внесків сьогодні залежить ваше завтра»

background Layer 1