Пропустити навігацію

Студентам Жашківщини – про офіційну зайнятість

Переваги легального працевлаштування розповіла заступник начальника Жашківського відділу обслуговування громадян Інна Кулибаба студентам агротехнічного коледжу.

Під час зустрічі йшлося про необхідний для призначення пенсії страховий стаж, особливості легалізації праці та наслідки неофіційного працевлаштування для майбутнього, розмір мінімальної заробітної плати з першого січня 2020 року в Україні, відсоток нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також категорії осіб, що належать до застрахованих осіб.

Для підвищення рівня обізнаності студентів фахівець Фонду пояснила норми чинного пенсійного законодавства, останні зміни в пенсійній сфері та відповіла на запитання слухачів. Акцентувала, що за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду можна проконтролювати сплату роботодавцем внесків та зарахування періоду роботи до страхового стажу.

Довідково. Загальна кількість застрахованих осіб (найманих працівників) у Жашківському районі, згідно зі звітами страхувальників за грудень 2019 року, становить 5 808 осіб. На вебпорталі Пенсійного фонду зареєстровано 1 976 користувачів.

IMG bee6529f565478687d6d9fe552250e37 V - Студентам Жашківщини – про офіційну зайнятість

background Layer 1