Пропустити навігацію

На робочій нараді в Черкасах – про подальші дії для легалізації зайнятості

Шляхи подальшої співпраці щодо популяризації серед населення Черкащини легального працевлаштування обговорили під час робочої наради представники головного управління Пенсійного фонду, Держпраці, Державної податкової служби, Державної служби зайнятості та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Учасники наради підсумували попередні результати інформаційної кампанії, спрямованої на детінізацію зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами.

Заступник начальника головного управління Фонду в області Віталій Таран зазначив, що головне управління за результатами моніторингу відомостей з Реєстру застрахованих осіб для проведення контрольно-перевірочних заходів надіслало матеріали по 53 суб’єктах господарювання до Управління Держпраці у Черкаській області та по 36 – до Головного управління Державної податкової служби області. Після вжитих заходів до сплати обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України залучено 506 осіб. За даними головного управління Державної податкової служби, від вжитих заходів із легалізації додатково надійшло 530,9 тис. грн єдиного соціального внеску.

За інформацією начальника Управління Держпраці у Черкаській області Олени Лазарєвої наступним етапом кампанії будуть інспекційні заходи, які триватимуть із 10 до 21 лютого. Перевірятимуть суб’єктів господарювання, які мають невідповідність орієнтовної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб і які не зареєстрували офіційно найманих працівників після проведеної з ними інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Під час наради обговорили питання залучення до інспекційних відвідувань фахівців Пенсійного фонду, Національної поліції та Державної податкової служби.

84799285 577892599432958 59828284547923968 n - На робочій нараді в Черкасах – про подальші дії для легалізації зайнятості

background Layer 1