Пропустити навігацію

У районах триває робота над легалізацією заробітної плати

Засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення відбулося в Кам’янському та Корсунь-Шевченківському районах. Члени робочих груп із запрошеними керівниками підприємств проаналізували плату податку з доходів фізичних осіб, єдиного соціального внеску та проаналізували ризики, пов’язані з використанням праці найманих працівників.

У заході взяли участь представники Пенсійного фонду, Державної податкової служби, Управління Держпраці та Центру зайнятості.

Начальники відділів обслуговування громадян Олександр Ціперко та Світлана Ковтун звернули увагу роботодавців на обов’язковому офіційному працевлаштуванні найманих працівників, дотриманні вимог чинного законодавства щодо оплати праці. Наголошено, що лише за умови легальної зайнятості, нарахування заробітної плати відповідно до законодавства і щомісячної сплати єдиного внеску найманому працівникові буде підтверджено страховий стаж. Від його тривалості та розміру зарплати в майбутньому залежатиме пенсійна виплата.

Учасники засідань рекомендували керівникам підприємств забезпечити офіційне оформлення трудових відносин, виплату заробітної плати не менше мінімального розміру, створення умов для подальшого зростання заробітної плати. Водночас поінформували про відповідальність за порушення законодавства про працю та типові порушення, які виявлено в роботодавців.
У зв’язку з підвищенням  розміру мінімальної заробітної плати з першого січня 2020 року зросли і штрафи для роботодавців за порушення законодавства, тож керівники також зацікавлені в тому, аби їхні працівники користувалися соціальними гарантіями.

Довідково. Загальна кількість застрахованих осіб (найманих працівників) у Кам’янському районі, згідно зі звітами страхувальників за грудень 2019 року, становить 4 265 осіб. У Корсунь-Шевченківському – 7 460 осіб.

IMG 1 - У районах триває робота над легалізацією заробітної плати

IMG 2 - У районах триває робота над легалізацією заробітної плати

background Layer 1