Пропустити навігацію

Фахівці Тальнівщини популяризують нові електронні сервіси Фонду

Про можливість скористатися послугами Фонду дистанційно розповіла працівникам підприємства «Тальнівський райавтодор» начальник Тальнівського відділу обслуговування громадян Наталія Толдонова.

Фахівець Фонду поінформувала про зміни в пенсійному законодавстві, зростання тривалості страхового стажу для виходу на пенсію, переваги офіційного працевлаштування. Зазначила, що в сучасному інформаційному суспільстві важливого значення набуло дистанційне отримання послуг за допомогою порталу Пенсійного фонду України. Дедалі частіше жителі області віддають перевагу саме цьому виду обслуговування. На Черкащині користувачами вебпорталом Фонду є 54 165 фізичних осіб і 735 юридичних осіб. У Тальнівському районі – 1 594 фізичні особи і 38 юридичних осіб.

Наталія Толдонова пояснила: нові електронні сервіси Пенсійного фонду дозволяють дистанційно отримати документи з OR-кодом, подати документи для призначення пенсії (призначення пенсії в «один дотик»), зробити прогнозні розрахунки пенсії («Пенсійний калькулятор»), ознайомитися із записами в електронній трудовій книжці про періоди трудової діяльності («Електронна трудова книжка»).

Фахівець Фонду надала кваліфіковані консультації учасникам зустрічі та роздала інформаційні матеріали з обговорюваних тем.

img 1 - Фахівці Тальнівщини популяризують нові електронні сервіси Фонду

background Layer 1