Пропустити навігацію

«Розмір пенсії залежить від страхового стажу і зарплати», – фахівчиня Фонду в прямому ефірі «Українського радіо»

DSC 0887       - «Розмір пенсії залежить від страхового стажу і зарплати», – фахівчиня Фонду в прямому ефірі «Українського радіо»Наскільки зріс страховий стаж, як змінюватиметься пенсійна виплата і які перерахунки чекають на жителів області в 2020 році – про це та інше розповіла слухачам «Українського радіо» заступник начальника управління – начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства Тетяна Коваль.

Представник Фонду зазначила, що для виходу на пенсію цьогоріч необхідно мати 27 років страхового стажу. Ті, кому не вистачає стажу, можуть укласти договір про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування в Державній податковій службі та сплатити страховій внески за попередні періоди. Акцентовано, що після запровадження в 2004 році системи персоніфікованого обліку для підтвердження стажу більше недостатньо мати записи в трудовій книжці про прийняття чи звільнення з роботи. Зарахування періоду роботи до страхового стажу відбувається лише за умови офіційного працевлаштування найманих працівників та сплати роботодавцем внесків.

Відповідаючи на запитання слухачів, Тетяна Коваль поінформувала механізм обчислення розміру пенсії, перерахунки у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму та переваги користування вебпорталом Пенсійного фонду України.

 

 

 

 

background Layer 1